Lemmikkiblogi löytää lukijansa

Lemmikkiblogi löytää lukijansa

Suuri osa blogin kirjoittajista haaveilee, että blogi löytäisi ennemmin tai myöhemmin runsaasti lukijoita. Oikeastaan vasta ulkopuoliset lukijat saavat blogin heräämään henkiin. Ilman lukijoita blogi on vain kuin itselle kirjoitettu päiväkirja. Blogin pitäjille on tarjolla monenlaisia keinoja lukijakunnan löytämiseksi ja vakiinnuttamiseksi. Yksi usein kuultu neuvo kuuluu: keskity siihen, mikä kiinnostaa sinua oikeasti. Blogi, jossa kerrotaan kaikesta maan ja taivaan välillä, jää väistämättä hieman hajanaiseksi ja epämääräiseksi. Jos bloggaaja taas kykenee keskittymään yhteen aiheeseen intohimoisesti, intohimo välittyy varmasti myös lukijoille.

Yhteistyötä lemmikkiblogilla?

Yksi kiinnostava blogien aihealue ovat lemmikit. Lemmikkiblogit löytävät helposti lukijoita ja tarjoavat mahdollisuuden varsin monenlaiseen toteutukseen. Bloggaajasta riippuen blogi voi olla hyvinkin vakava ja tietopainotteinen, kertoen vaikkapa lemmikin hoitamisesta. Toisaalta se voi olla kevyt ja hauska, keskittyen esimerkiksi lemmikin kommelluksiin. Molemmat herättävät hyvin toteutettuna kiinnostusta, sillä erilaisille tyylilajeille löytyy lukijoita.

Kun blogi on vakiinnuttanut lukijakuntansa, sen avulla on myös mahdollista tienata esimerkiksi tekemällä yhteistyötä eri lemmikkituotteita tarjoavien yhtiöiden kanssa. Yhteistyö voi olla vaikkapa tuotteiden testaamista, kuten erilaisten kissanraksujen tarjoamista lemmikille ja raportoimista sen reaktioista. Yhteistyö voi olla myös sitä, että löytäessäsi hyvän tuotteen, vinkkaat asiasta myös blogin lukijoille. Esittele vaikka täydelliset koiran haalarit upeilla ominaisuuksilla. Tämä on lukijoiden palvelemista, kuten parhaimmillaan koko bloggaaminen, sillä silloin myös heidän on mahdollista löytää omaan tarkoitukseen sopivat parhaat koiran haalarit.

Muista nauttia bloggaamisesta

Luonnollisesti lemmikkiblogi voi sisältää kaikki mahdolliset asiat, joita kirjoittajalle tulee mieleen. Erikoistuminen ja näkökulman rajaaminen kuitenkin selkeyttävät blogia. Pidemmällä tähtäimellä ne helpottavat myös kirjoittajan työtä, sillä tällöin hänellä on kirkas kuva siitä, mitkä ovat blogin raamit. Tämä tekee aiheiden keksimisen ja niiden toteuttamisen tavallista yksinkertaisemmaksi. Lemmikkiblogin teemoja on valtavasti, kun niiden äärelle pysähdytään. Ne voivat keskittyä esimerkiksi omistajan ja lemmikin suhteeseen ja arkeen tai eläimen ravintoon ja koulutukseen.

Bloggaamisessa yhteistyöt ovat mukava lisä, mutta kaikessa kannattaa pitää kirkkaana mielessä se, minkälaisella sisällöllä itse tahtoo bloginsa täyttää. Yhteistyötahojen ei kannata antaa sanella sisältöä, eikä yhteistyöhön pidä ryhtyä harkitsematta tai liian alhaisin hinnoin. Bloggaajan kuuluu arvostaa omaa työtään aidosti, sillä se välittyy myös lukijalle. Tärkeintä on, että työstään nauttii. Se mahdollistuu parhaiten, kun blogin idea on selkeänä ja kirkkaana mielessä, lukijoiden kanssa on vuorovaikutuksellinen, hyvä suhde ja yhteistyöt ovat aidosti itseä kiinnostavia projekteja.

Comments are closed.
nisarg