Ruokablogeissa kokkaavat Kinuskikissa ja kokki-isä Teemu

Ruokablogeissa kokkaavat Kinuskikissa ja kokki-isä Teemu

Ruokablogit ovat blogityyppien maukkainta kärkikastia. Näitä herkullisesti kuvitettuja, käytännöllisiä ja avuliaita makupaloja lukijat suorastaan ahmivat. Hyvin tehty ruokablogi voi nousta ilmiöksi, josta urkenee kirjoittajalleen myös maittava ura. Ruokablogeissa voidaan periaatteessa jakaa onnistuneimpien reseptien lisämausteena kokemuksia kököimmistä kokkauskömmähdyksistä, mutta useimmiten ruokablogien anti perustuu ohjeisiin ja ideoihin, joiden ansiosta kotiruokalistalle tulee terveellistä gourmet-tason vaihtelua. Myös erityisruokavalioita noudattaville ruokablogit ovat oiva tietolähde, josta ammennetaan muun muassa vegaanisia vinkkejä ja neuvoja gluteenittomaan leivontaan. Intohimoiset kotileipurit tuntevat ainakin yhden suursuosiota nauttivan blogibrändin, Kinuskikissan. Kinuskikissan menestystarina on erityisen hyvä esimerkki siitä, kuinka leivontablogina alkanut ajanviete on paisunut pullataikinan tavoin Suomen suurimmaksi leivontayhteisöksi.

Kinuskikissan suosion salaisuus

Ei ole pelkkää sattumaa, että Kinuskikissa -blogi on saavuttanut suunnattomasti seuraajia ja bloginsa vuonna 2007 aloittaneesta Sini Visasta tuli alan ammattilainen, jolle Kinuskikissa on nykyisin kokopäivätyötä. Digitaalisen Helsingin Sanomien haastattelussa Visa mainitsee erääksi syyksi sen, että leivonnan harrastajat haluavat valmistaa entistä näyttävämpiä leivonnaisia. Kotona tekemisen korkea taso tuottaa makunautintojen lisäksi onnistumisen tunteita ja helpotusta kukkaroon, kun perhejuhlien tarjoiltavia ei tarvitse tilata konditoriasta. Jotta intohimosta ja harrastuneisuudesta syntynyt blogi jonain päivänä todella työllistää tekijänsä, on blogia rakennettava huolellisesti alkusanoista lähtien. Kinuskikissa on pystynyt luomaan brändin osuvalla ja mieleenjäävällä nimellään, halutuilla resepteillä, sinnikkäällä suunnittelulla, aktiivisuudellaan ja kaupallisella yhteistyöllä. Vuoropuhelu lukijoiden kanssa on osattu kasvattaa osallistavaksi siten, että Kinuskikissa-yhteisöön rekisteröitymällä niin kutsutut Kinuskit pääsevät julkaisemaan sivustolla omia reseptejään Kinuskileipomoiksi kutsutuilla sivuilla.

Ruoanlaiton tasa-arvo toteutuu blogeissa

Ravintola-ala on varsin miehistä, mutta ruokablogeja harrastavat enimmäkseen naiset. Joukkoon mahtuu silti myös miespuolisia ruokabloggaajia, joilla on muutakin jaettavaa kuin makkaraperunoiden ohje. Teemu Valtonen tekee ruokaa Kokkaavan isin blogissa yhdessä perheensä kanssa. Lapset ovat mukana niin reseptien kehittelyssä kuin ruoanvalmistuksessakin. Ruokablogit ovat muutenkin erinomainen tapa tuoda perheen junioriosasto kotikeittiöön. Vanhemmat voivat yksinkertaisesti haastaa jälkikasvun etsimään netistä uusia reseptejä, joiden kokeileminen on hyvä tapa viettää laatuaikaa yhdessä lasten ja itsenäistyvien nuorten kanssa samalla, kun nämä oppivat ruoanlaittotaitoja.

Comments are closed.
nisarg