Missä voin julkaista blogia?

Missä voin julkaista blogia?

Julkaistaksesi blogia tarvitset periaatteessa nettisivun, jossa teksti on luettavissa. Tätä varten sinun ei kuitenkaan välttämättä tarvitse hankkia omaa verkko-osoitetta eli domainia, joka johtaisi omalle nettisivullesi. Blogin julkaiseminen on tehty erittäin yksinkertaiseksi ja se onnistuu myös ilmaiseksi useilla eri blogialustoilla. Blogin perustajan näkökulmasta blogialusta on se, jossa tai jolla julkaiset blogiasi. Voit valita blogisi sijainniksi valmiin yhteisön tai palvelun, johon rekisteröitymällä saat käytettäväksesi

– osoitteen sivulle, jossa blogisi sijaitsee

– sivun, jossa blogisi näytetään

– valmiit julkaisupohjat, joiden monipuolisuus vaihtelee blogialustan ja hintatason mukaan.

Blogialustoja listaa muun muassa Wikikirjasto, jossa mainitaan esimerkiksi Google -tunnuksilla toimiva Blogger sekä WordPress.com. Käyttövalmiita alustoja tarjoavat niin kutsutut blogiyhteisöt ja blogiportaalit.

Blogiyhteisöt – helppoa ja ilmaista

Blogin aloittaminen on helpointa ja halvinta yhteisössä tai portaalissa, joka tarjoaa blogitilaa ja työvälineet blogin muokkaamiseen niputtaen saman palvelun alle jopa tuhansia blogeja. Usein tällaiset blogit hukkuvat herkemmin massaan ulkonäkönsä puolesta, ja blogiin johtava url-osoite viittaa alustaan, jossa blogi sijaitsee. Esimerkiksi ”vanhan keikkamyyjän” ylläpitämän Luuseri -nimisen blogin osoite näkyy blogiyhteisö Blogi.netissä muodossa luuseri.blogi.net. Moniosainen, blogialustan/palvelun ilmaiseva verkko-osoite antaa blogista herkästi harrastelijamaisen vaikutelman. Ammattimainen blogi onkin vakuuttavampi, jos sen verkko-osoite ei viittaa suoraan käyttämääsi blogialustaan. Esimerkiksi WordPress.org on ammattibloggaajien suosima julkaisuohjelma blogien ammattimaisempaan tekemiseen.

Bloggaa virallisemmin omassa verkko-osoitteessa

Voit julkaista blogiasi ammattimaisestikin esimerkiksi WorldPress.comin kaltaisessa blogipalvelussa, mutta saada blogiisi johtavan nettisoitteen näyttämään virallisemmalta maksamalla oman verkko-osoitteen käytöstä. Käytännössä tämä onnistuu joko siten, että maksat valitsemaasi blogipalveluun oman domainin rekisteröimisestä, tai ohjaat blogialustalla julkaisemasi sisällön omille sivuillesi. Tarkempia ohjeita blogin perustamiseen ja sopivan julkaisukanavan valitsemiseen saat netistä esimerkiksi aihealuetta käsittelevistä blogeista. Ne ovat useimmiten pienyrittäjien ylläpitämiä tietopankkeja, joiden tarkoituksena on tuoda sekä kävijöitä että asiakkaita bloggaamisesta kertoville sivustoille. Bloggaajat vertailevat sivuillaan eri blogialustoja, kertovat onakohtaisesti blogien perustamisesta ja perustelevat omia valintojaan siitä, missä ja millä työkaluin julkaisevat omia blogejaan.

Comments are closed.
nisarg