Blogeissa näyttäytyvät erilainen kauneus ja kulttuuri

Blogeissa näyttäytyvät erilainen kauneus ja kulttuuri

Blogien parhaimpia puolia ovat seuraajien kannalta kokemusten vaihto, tiedonsaanti, vertaistuki ja puhtaasti viihtyminen omien suosikkiblogien parissa. Autenttisuus ja taloudellinen riippumattomuus voivat joillekin blogiharrastajille olla avaintekijöitä seurattavaa blogia valitessa, mikäi blogeja yleensä edes tahtoo lukea. Toisille mahdollisimman ammattimainen ulosanti ja suoraan mainoskatalogista napatun näköinen kuvitus tarjoavat glamouria tavalliseen, joskus niin kovin köyhäänkin jokapäiväiseen eloon. Jotta tämä artikkeli ei paisuisi suunnattomiin mittasuhteisiin, seuraavaksi kerromme sinulle maininnan tasolla lisää erilaisista blogityypeistä ja mainitsemme muutamia esimerkkejä. Löydät ehkä niiden joukosta suuntaa omalle blogillesi, tai itsellesi sopivaa seurattavaa.

Blogeissa vaikuttaa omakohtaisuuden voima

Kun vakavia aiheita käsitellään blogeissa omakohtaisesti, muut samassa tilanteessa olevat ja tilanteesta mitään tietämättömät lukijat saavat laajemman näkökulman erilaisiin oireisiin, sairauksiin, niistä toipumiseen ja joskus myös siihen tosiasiaan, ettei kaikesta olekaan mahdollista parantua. Monelle jonkinlaisesta terveysvaivasta kehkeytyy loppuelämän kumppani, jonka kanssa on vain jotenkin elettävä.

Sairaan kaunis -blogi

Sairaan kaunis -blogiyhteisössä erilaisten terveysongelmien kanssa elävät kirjoittajat jakavat omasta tilanteestaan ajatuksia, tuntemuksia ja kokemuksia. Kirjoittajat ovat pääosin 18-35-vuotiaita naisia, joiden elämään vaikuttavia haasteita ovat muun muassa endometrioosi, ahdistus, epävakaa persoonallisuushäiriö, nivelreuma, kasvaimet, paksusuolentulehdus sekä monet muut oireet ja sairaudet. Elämä ei terveysongelmista huolimatta ole pelkkää piinaa, vaan blogikirjoituksissa näkyy pilkahduksia hyvistäkin hetkistä. Avoimuus lisää ymmärrystä terveysongelmien vaikutuksista ja muistuttaa, ettei terveysongelmissa ole mitään hävettävää.

Meidän Matias – Tavallisen isän ja erityisen pojan elämää Leigh’n oireyhtymän keskellä

Perinnöllinen Leigh’n oireyhtymä on etenevä keskushermostosairaus, johon ei ole parannuskeinoa. Neljän lapsen isä kertoo blogissaan parantumattomasti sairaan Matias -pojan elämästä. Isän ja pojan tarinasta on kerrottu myös Ylöjärven Uutisissa toukokuussa 2017, ja haastattelu on luettavissa myös blogin sivuilta.

Kevyempää luettavaa kirjojen ja käsitöiden saralta

Harrastuksista riittää bloggattavaa. Kirjat ja käsityöt käyvät käsi kädessä, joskaan seuraavat esimerkkiblogit eivät liity toisiinsa. Ne ovat hyviä esimerkkejä siitä, että blogeja kirjoittavat myös yli 50-vuotiaat henkilöt, eivätkä aiheet aina ole niin synkeitä, vaikka elämänmittariin onkin kertynyt maileja. Tällainen maailmanmatkailija on esimerkiksi Minttu Metsäläinen, joka kokeilee erilaisia tekniikoita Käsityöseikkailulla. Osoitteessa enemmaninnokaskuinviisas.blogspot.com toimiva blogi on rakennettu Blogspotin alustalle.

Niin ikään Blogspotiin perustettu Hullunkauppa -blogi kirjaimellisesti kuvailee, miten vanha liikerakennus muuttuu perheporukan käsissä vapaa-ajan asunnoksi. Hullunkauppa toimii hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka omia, eri aihealueita käsittäviä blogejaan voi linkittää keskenään. Tällaisen oman blogiverkoston luominen on hyvä keino pitää blogit temaattisesti selkeinä ja saada niiden kautta lukijat löytämään myös muita aiheita käsittelevien blogiensa pariin. Hullunkaupasta linkit johtavat Mitä tänään opin -blogiin ja Kaiken maailman kirjoja -blogiin, jossa kaikkien kolmen blogin ylläpitäjä Tiina kertoo elämänsä kirjoista.

Lisää kulttuuria blogimuodossa

Musiikkiblogi.fi on blogimuotoinen musiikkisivusto, jonka sisällön tuottaa yksittäinen henkilö. Blogin nimellä toimiva sivusto oli alkujaan osa Rosvot.fi -musiikkiblogiyhteisöä. Monipuolinen sisältö tekee Blogi-fi:stä ennemminkin yhden toimittajan musiikkizinen Spotify-listoineen.

Comments are closed.
nisarg