Jokainen blogi on erilainen, mutta kuinka?

Jokainen blogi on erilainen, mutta kuinka?

Blogien erilaisuus tekee niistä mielenkiintoisia aivan kuten kaikesta muustakin kulttuurista. Vaikka blogit noudattaisivat tietynlaisia standardeja sen mukaan, millaisiin blogiportaaleihin tai yhteisöihin ne kenties kuuluvat, niin kauan kuin bloggaaja käyttää omaa kieltään ja omia aivojaan, edes massamuottiin ahdetuista aineksista ei ole mahdollista leipoa blogiklooneja, ellei kyseessä sitten ole suoranainen kopiointi puhtaaseen plagiointiin saakka. Kun aloitat blogin, saatat törmätä ongelmaan, joka itse asiassa ei ole ongelma, ellet siitä sellaista itsellesi tee. On lähes mahdotonta luoda täysin uutta blogimallia tai alkaa tuottaa sisältöä täysin ennenkäsittelemättömistä aiheista, elleivät ne viittaa esimerkiksi superharvinaiseen harrastukseesi tai ammattiin, josta kertominen raottaisi muulle maailmalle ovea lähes uusiin ulottuvuuksiin. Erilaiset blogit käsittelevät usein perusasioita, joihin sinulla on mahdollista tuoda jotain omaa yksilöllisen itseilmaisun kautta.

Erilaisuutta esimerkkien kautta

Countryannien blogiaiheissa onkin jo käsitelty blogien suosituimpia blogiryhmiä aihealueittain, mutta yksilötasolla jokaista blogia voidaan arvioida ja tarkastella kuin vuoden viiniä. Miltä näyttää, miltä maistuu, mitä käsittelee, mitä kertoo tekijästään? Countryannien tarkempaan tutkailuun on poimittu muutama sellainen blogi, jotka tunnistetaan, tunnustetaan ja ovat tunnistettavissa jo nimensä perusteella. Kaspar Strömmanin Kasper Diem, Älä pelkää pimeyttä -blogi, Mommy Be Good, Kinuskikissa ja Meidän Matias sivuavat aihealueita, joita käsitellään Countryannien blogiryhmistä kertovassa artikkeliosiossa. Kyseisiä blogeja ei ole valittu esimerkkitapauksiksi kaupallisessa yhteistyössä minkään tahon kanssa, vaan ne soveltuvat nimenomaan näytteiksi erilaisista blogeista.

Miten oma blogisi eroaa muista?

Kuinka erilaisen blogin voisit itse kehittää? Vastaus kysymykseen on yksinkertainen, osuva ja väistämätön: blogisi on joka tapauksessa erilainen kuin muiden. Blogin sisältö saattaa toki olla niputettavissa hyvinkin tiiviin kategorisoinnin alle ja samassa sarjassa painii yleensä muitakin bloggaajia. Vaikka toimialan yhteinen kilpailu The Blog Awards Finland sekä blogiyhteisöt palkitsevat blogeja ja bloggaajia vuosittain, ei bloggaaminen ole kamppailulaji, jossa muita alan harrastajia ja ammattilaisia tulisi ajatella kilpailijoinaan. Sen sijaan verkostoituminen ja itseään kiinnostavien blogien mainitseminen omissakin sisällöissä voi ainoastaan hyödyttää kaikkia osapuolia ja laajentaa sinunkin blogisi seuraajien maailmankuvaa.

Comments are closed.
nisarg