Rohkaisupuhe bloggaajalle

Rohkaisupuhe bloggaajalle

Paras tapa ryhtyä tekemään asioita keksimättä pyörää yhä uudelleen on perehtyä siihen, mitä muut jo ovat saaneet aikaiseksi ja tehdä omaa sen pohjalta. Tämä pätee myös blogeihin. Vaihtoehtoisesti voit aloittaa bloggaamisen juuri NYT. Valinta on sinun, kuten blogisikin.

Blogin aiheet

Voit aloittaa blogin kirjoittamisen mistä tahansa aiheesta, tai jättää aihealueen rajaamatta. Aihevalintaan vaikuttaa se, haluatko saavuttaa blogillasi näkyvyyttä osaamisellesi, taloudellista hyötyä, vai onko blogi ensisijaisesti kanava sinun persoonalliselle monologillesi, jossa päästät itsesi ääneen välittämättä liikaa muiden bloggaajien tekemisistä. Etsi inspiraatiota vaikka uutissivustolta, tai tutki blogiportaalien aihealueita.

Muista blogeista erottuminen

Joukosta erottuminen on aina ongelmallista ja haastavaa. Joskus se onnistuu, toisinaan ei. Kun muistat pysyä aitona ja kirjoitat sekä itsellesi että lukijoillesi, blogisi sävy tervehtii tulijoita ja toivottaa heidät takaisin tekstiesi pariin jatkossakin. Kertomalla itsellesi tutuista ja tärkeistä aiheista annat lukijoille sellaisia tietoja, joita he eivät välttämättä saa muista lähteistä. Jos käsittelet blogissasi epätyypillisiä aiheita, blogisi erottuu muiden joukosta kuin helmen sisältävä simpukka kulhollisesta paellaa.

Älä epäröi, ryhdy bloggaamaan!

Jokainen bloggaaja on aloittanut ensimmäisestä sanastaan. Joudut tekemään samoin. Älä epäile, riittääkö sinulla sanottavaa. Sinut on luotu kertomaan, kuvailemaan ja keskustelemaan. Kukaan toinen ei pysty asettumaan juuri sinun asemaasi. Vain sinä pystyt jakamaan toisille omat kokemuksesi, jotka ovat yhtä arvokkaita kuin jokaisen muunkin olennon kokemukset tästä ja miksei muistakin maailmoista. Aloita rohkeasti, luota blogiisi!

Comments are closed.
nisarg