Bloggaaminen on suosittu harrastus

Bloggaaminen on suosittu harrastus

Kuten tiedämme, digitalisaation myötä monet uudet asiat ovat nostaneet päätään 2010-luvulla. Yksi niistä on sosiaalisen median mukanaan tuoma bloggaaminen. Blogi tarkoittaa verkkosivustoa, johon henkilö eli bloggaaja tuottaa usein henkilökohtaista sisältöä jostakin tietystä aihepiiristä. Blogissa voidaan julkaista myös muunlaista sisältöä kuin pelkkää tekstiä, kuten videoita tai kuvia. Usein kuvat ja videot tuovat oikeanlaista tasapainoa blogiin. Niille on myös kommentointimahdollisuus, joka tarkoittaa sitä, että blogin lukijat voivat kirjoittaa kommenttejaan niille erityisesti varattuun osioon. Blogin pitäjä voi nähdä nämä kommentit ja kommentoida niihin vastauksena. Niille onkin tyypillistä bloggaajan ja blogin lukijan välinen vuoropuhelu. Blogeja voi kirjoittaa suoraan internet-selaimen kautta tai erillisen asennetun ohjelmiston kautta.

Miksi ihmiset sitten bloggaavat?

Omalla tavallaan blogit ovat aikansa tuotos. Ne syntyivät pitkälti internetin yleistyttyä, sillä ihmiset alkoivat siirtää tuottamaansa sisältöä yhä enemmissä määrin nettiin. Syntyi blogi, joka yhdisti eri tavat tuottaa sisältöä. Jokainen blogi on oma tarinansa, ja kahta samanlaista blogia ei ole. Nykyään bloggaaminen onkin monen ihmisen elinkeino, sillä sosiaalisesti valveutunut sisällöntuottaja luonnollisesti linkittää bloginsa monen muun sosiaalisen kanavan kanssa, kuten kuvapalvelu Instagramin sekä videopalvelu YouTuben kanssa. Tällöin bloggaaja saa lisäkävijöitä muista kanavista omalla blogilleen. Blogien suosiota voidaan osittain selittää ihmisen luontaisella taipumuksella olla utelias. Mikäli matkalle lähtevä ihminen haluaa selvittää onko jokin maa hyvä matkakohde, voi blogista löytää täysin korvaamatonta informaatiota, joita omakohtaiset kokemukset tuovat eri tavalla esiin kuin Wikipedian tai matkaoppaiden lukeminen. Blogin viehätys onkin ennen kaikkea siinä, että käytännössä kaikessa sisällössä on vahva henkilökohtainen leima, mikä onkin yksi hyvän blogin tunnusmerkeistä.

Blogille tyypillistä on myös se, että koko blogin historia on blogin lukijan saatavilla arkistossa. Tällöin lukija voi nauttia koko blogin sisällöstä kerralla. Vanhat blogipostaukset kertovat usein myös

Portrait of young attractive woman using digital tablet

hyvin paljon itse blogin kirjoittajasta. Blogi onkin ennen kaikkea hyvin henkilökohtainen tapa viestiä. Blogi on erittäin hyvä tapa säilyä ajan hermoilla, sillä esimerkiksi poliitikot ja toimittajat bloggaavat ahkerasti ajankohtaisista aiheista. Näin tärkeät asiat säilyvät myös kansan huulilla. Blogit ovatkin räjähtäneet suosiossa mikroblogipalvelu Twitterin tultua suuren yleisön tietoisuuteen. Twitterissä viestivät oikeastaan kaikki tavallisesta Jormasta Kim Kardashianin kautta Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpiin asti. Kaikki tweetit eli Twitterin mikrobloggaukset ovat julkisia, ja niitä voi tarkastella kuka vaan. Tämä onkin mullistanut mediakentän ja avannut keskustelua yhteiskunnallisista asioista yhä syvemmälle ja syvemmälle, sillä yhä useampi ihminen seuraa blogeja. Nykyisin blogeja on todella paljon ja niiden aiheita lähes yhtä paljon. Suosittuja blogiaiheita ovat muun muassa kirjat, lifestyle, käsityöt sekä matkat.

Rakennusaiheiset blogit

Yksi suosittu aihealue blogeilla on kodin kunnostukseen ja rakentamiseen liittyvät blogit. Erityisesti kodin kunnostusbloggaajat ovat suosittuja. Kodin kunnostajat löytävätkin usein hyviä vinkkejä rakentamiseen juuri blogeista. Elementit kuten laadukkaat ulkoverhouspaneelit ovat tärkeitä rakentamisessa. Rakennusaiheisissa blogeissa on se hieno puoli, että ne ovat todella henkilökohtaisia. Jokaisella bloggaajalla on vahva oma käsitys siitä, miltä oman kodin tulisi näyttää. Rakennusaiheiset blogit ovat parhaimmillaan juuri silloin, kun ne ovat henkilökohtaisia ja yhdistävät kuvia, videoita ja tekstiä oivaltavalla tavalla.

Comments are closed.
nisarg