Ohjeita blogin aloittamiseen

Ohjeita blogin aloittamiseen

Sen sijaan, että kokoaisimme tähän artikkeliin muiden listaamat neuvot blogin aloittamiseen, esittelemme tässä kohdassa blogeja, joiden neuvoihin voit perehtyä blogin aloittamista harkitessasi. Syy tähän on yksinkertainen: muut ovat jo jakaneet asiantuntevuutensa blogin perustamisesta ja tutustumalla heidän kirjoittamiinsa blogeihin tulet tutustuneeksi erilaisiin blogeihin käytännössä. Siitä on sinulle vähintään yhtä paljon hyötyä kuin kootusta tietopaketista. Tarvitset esimerkkejä. Tässä niitä tulee.

Englanninkielisten blogien vakuuttavuus

Bloggaaminen on yleismaailmallinen ilmiö – oletettavasti siellä, missä on tietokoneita ja nettiyhteys, on myös bloggaajia. Englanninkieliset asiablogit kuulostavat hyvin vakuuttavilta ja oletettavin syy tähän saattaa olla todellinen. Vaikka suomalaisetkin bloginpitäjät osaavat varmasti asiansa, englanninkielisillä bloggaajilla saattaa olla pitempiaikaista kokemusta bloggaamisesta itsestään. Vuonna 1994 Swarthmore Collegen oppilas Justin Hall tuli aloittaneeksi blogikulttuurin Links.net -sivullaan, vaikka blogi -termi lanseerattiin vasta vuosia myöhemmin. Itse asiassa moni varmasti muistaa kuulleensa LiveJournalista, joka on eräs tunnetuimmista alkuaikojen sivustoista. Blogit ovat jopa oma uutisaiheensa The New York Times -lehdessä, joten englanninkielisillä blogeilla lienee enemmän historiaa kuin suomalaisilla blogeilla.

The Minimalists ohjaa blogin aloittamiseen

Joshua Fields Milburnin ja Ryan Nicodemuksen The Minimalists -blogissa annetaan hyvin selvät ohjeet blogin aloittamiseen. Pyhässä yksinkertaisuudessaan blogin aloittamiseksi suositellaan hankkimaan ensin domain ja hostauspalvelu, blogi WordPressistä, päättämään blogille teema, valikoimaan blogin tarkoitukseen sopivat ”plugit” eli lisäosat ja laatia blogiin kiehtovaa sisältöä.

Muita ohjeita bloggaajille listaavat muun muassa Work it Daily sekä Piilaakson sisäpiirimies Andrew Chen.

Comments are closed.
nisarg