Remonttiblogit

Remonttiblogit

Kysyttäessä mistä ihmiset haaveilevat, useimmiten saa vastaukseksi toiveen olla onnellinen, haaveen menestyksestä työmaailmassa, hyvää terveyttä, onnellisia ihmissuhteita. Näiden toiveiden keskeisin kiintopiste on oma koti. Oman kodin nähdään kuvastavan omaa mielenlaatua ja persoonallisuutta sekä yhteiskunnallista asemaa, joten ei ihme että kodin ulkomuodolle ja hengelle annetaan suuri arvo ja siihen halutaan panostaa. Oma koti on usein myös turvapaikka maailman kuohuilta, joten tämän sataman täytyy syleillä lempeästi.

Minun projektini on sinun projektisi

Yksi suosituimmista elämätapa eli life style -blogien alakategorioista ovat erilaiset remonttiblogit. Remontit voivat myös olla yksi osa-alue blogissa, joka kattaa jokaisen elämän osa-alueen. Remontti on valtava projekti, jolla jostain vanhasta kuoriutuu jotain uutta, jonkun toisen omasta nousee jotain persoonallista ja oman näköistä. Sana remontti pääasiallisesti liitetään juurikin talojen tai rakennusten uudelleen pykäämiseen, mutta tästä merkityksestään remontti on levinnyt eri elämänosa-alueille. Lehdistä voimme lukea vaikkapa elämäntaparemontista. Remontista on tullut jotain symbolista, jotain tuhkasta syntyvään Feeniks-lintuun rinnastettavaa, keino, jolla voi joko keksiä itsenä ja statuksensa uudelleen tai sekä vertauskuvallisesti että kirjaimellisesti sementoida aikaisempi habituksensa.

Vaikeina taloudellisina aikoina omasta kodista haaveilu on monille tullut juuri siksi, pahaiseksi haaveeksi, joten blogimaailman kautta ihmiset pääsevät elämään omaa unelmaansa, jota heillä ei välttämättä ole koskaan omassa elämässään mahdollista toteuttaa. Koska remontti on tosiaankin projekti, joka saattaa pisimmillään kestää vuosia, lukijan on mielekästä seurata kuinka asiat edistyvät ja hän voi nauttia tuloksista ja osallistua takapakkeihin turvallisen etäisyyden päästä uhraamatta omaa mielenrauhaansa ja omia yöuniaan.

Ne lukijat, jotka ovat onnekkaassa asemassa aloittamassa oman kotinsa remonttia, voivat saada ohjeistusta marinoituneilta kanssaremontoijilta. Mitä materiaaleja käyttää missäkin tilassa? Onko tarjousta byggmaxilla tai jossain toisessa remonttiin erikoistuneessa liikkeessä? Mikä laatta on sopiva keittiöön ja sanovatko maun tuntijat josko tuota samaa laattaa voisi käyttää myös kylpyhuoneeseen? Mistä huoneesta remontti kannattaa aloittaa, jos pyrkii samanaikaisesti myös asumaan huoneistossa tai talossa? Mitä puuta lattialaattojen tulisi olla? Mikä väri on tällä hetkellä passé, ja mikä väri on viiden vuoden päästä nolostuttava?

Remonttiblogin olennaisimmat sisällöt

Kuten suurin osa muistakin blogeista myös remonttiblogi koostuu niin tekstistä kuin kuvistakin. Remonttiblogin kulmakivi ovat kuitenkin usein lukijaa kaikista eniten tyydyttävät “ennen” ja “jälkeen” -kuvat. Ennen tämä keittiö näytti metamfetamiiniluolalta, mutta nyt sen seinät ovat hohtavan valkoiset ja katseen kiinnittää valtaisa Alvar Aalto -pöytä, jonka ympärille keittiön funktiot onkin rakennettu. Aikaisemmin tämä kylpyhuone oli homeen, liman ja bakteerien asuinsija, nyt sen uutukaisuuttaan hohtavalla lavuaarilla palaa tuoksukynttilä ja aiemmin säpäleisessä peilikaapissa lepää ekologisesti tuotettua vegaanista merkkikosmetiikkaa. Ihmisten tuhoamisvimmaa kannattaa ruokkia videoin. Harvaa asiaa on tyydyttävämpää seurata kuin seinän purkamista vasaroin. Jopa sen kuuluisan maalin kuivumista voi olla hauska seurata, ainakin joitain hetkiä.

Jos kirjoitat omaa blogia, sinun täytyy erottautua miljoonista muista remonttiblogeista. Eihän remontissa lopulta ole kyse siitä, kuinka seinät kaatuvat tai kuinka lattialautoja hiotaan, vaan siitä että sinä tai puolisosi tai palkattu ammattilainen tekee ne sinun toiveittesi mukaan. Sinun tulee tuoda esiin oma persoonallisuutesi. Mitä juuri sinä olet oppinut tästä prosessista? Sillä vaikka maailmassa olisi samanlaisia remontoituja asuntoja, maailmassa ei ole toista kaltaistasi henkilöä.

Comments are closed.
nisarg